Zonnepanelen

Panelen

Monokristalijne panelen

Longi-Solar

logo longi

De wererldleider op de  panelenmarkt met meer dan 20 GW aan geproduceerde panelen in 2020. Deze speler met 12 jaar productgarantie op materiaal en 25 jaar lineaire vermogensgarantie met uitgebreide productiviteitsgarantie, en  ….  budgetvriendelijk geprijsd!

Deze panelen van 175,5 cm op 104 cm heben een lage vermogenstemperatuurcoëfficient van +0.35 %/°C temperatuurstijging. Ze zijn beschikbaar als full-black uitvoering van 360 Wp of met witte tedlar in 375 Wp.

Deze panelen gebruiken 60 PERC-cellen  met gepassiveerde achterkant voor meer rood licht om te zetten. Verder worden de cellen in twee gelaserd. Deze Half-cut technologie zorgt zo dat de werkingstromen ook gehalveerd worden. De thermische verliezen veminderen alsook de hot-spot temperatuur verlagen met 10-20 °C. Minder warme hot-spots komt dan weer de betouwbaarheid ten goede; Daar er nu twee panelen  van telkens 60 halve cellen 1 paneel maken zullen de schaduwverliezen ook lager zijn. 

Bezoek de website

TrinaSolar

logotrina

Trinasolar produceert ultra-efficiënte zonnepanelen met monokristallijne cellen en multi-busbar technologie.: de Vertex S serie. Deze panelen met cellen uit  210 mm siliconen wafers gaan een module efficiëntie van 20,8 % toelaten.

Concreet maakt dat je de full-black versie van een paneel 390 Wp betreft en de 400 Wp versie met 120 half-cut cellen. Een kleine spatie van 0.5 mm tussen de cellen optimaliseert de efficiëntie van de panelen. De panlen hebben een afmeting van 1754x1096 mm.

Bezoek de website

Hoogrendements panelen

Panasonic

 

Panosonic, een wereldleider in de consumentelecronica is de afgelopen 40 jaar actief in als producent van zonnepanelen. De HIT versie van hoogrendementspanelen gedurende de laatste 17 jaar is gebaseerd op een unieke heterojunction technolgie waarbij een extra laagje van amorf silicicium op de zonnecel geplaatst is. Hierdoor kunnen deze cellen een breder spectrum van het licht omzetten in electriciteit. Dit resulteert dan ook in hogere vermogens van het HIT paneel. Op het zelfde dakoppervlak kan tot 1/4 meer electriciteit opgewekt worden in vergelijking met het standaardpaneel.

 

Bezoek de website