Energieopslag

SMA

SMA is een specialist in zonnestroominstallatietechniek en zet de norm naar de decentrale energievoorziening voor morgen. Ze hebben een intelligent energiemanagementsysteem en bieden accuopslag welke compatibel zijn met de grote accuproducenten zoals deze van BYD.

De componnten bestaan uit een sunny boy storage welke de batterij kan laden en ontladen. De sunny home manager 2.0 gaat na of er injectie of afname van stroom is, verder heeft hij zicht op de verwachte zonnestroomopbrengst en zal dan in functie van de behoeften de batterij opslag verder opladen of een voorkeur geven aan de verbruikers zoals een SMA-EV-charger, een wasmachine van bosch of siemens, een warmtepomp van stiebel-electron,....

Op die manier kan het aandeel eigenconsumptie van de opgewekte elektriciteit met 35 %-45 % opgetrokken worden. Samen met de premie die je van de vlaamse overheid kan innen maakt dat de investering zich zelf terugbetaald.

De voordelen van SMA-BYD zijn veelvuldig:

  • Modulair systeem  welk past op een vloeroppervlakte van 30 cm x60 cm (per stap van 2.5 kWh), waardoor het op maat van de klant kan worden samengesteld
  • Passieve koeling (amper warmteproductie en dus ook geen ventilatoren), waardoor het geen geluid produceert, beter is voor brandveiligheid, minder eigen verbruik heeft, etc.
  • Kleiner formaat en grotere flexibiliteit naar opstelling toe.
  • 10 jaar garantie 
  • Portaal en app Sunny places voor opvolging van energieverbruik