Warmtepompen

Lucht - water warmtepompen

Daikin Altherma.

Het verwarmings- en koelsysteem Altherma van Daikin is gebaseerd op de technologie van de lucht-water warmtepomp. Het is een flexibele en energiezuinige oplossing voor het hedendaags wooncomfort. Altherma biedt naast verwarming een productie van sanitair warm water ook optioneel de mogelijkheid om te koelen. De warmtepomptechnologie maakt van Altherma de ideale oplossing om het energieverbruik en de CO2 emissies te verminderen en dit zonder in te boeten aan comfort.

De verwarmingselementen die je kan aansluiten op een lucht-water warmtepomp moeten op een lage temperatuur werken. Dit wil concreet zeggen dat er met vloerverwarming of ventilo-convectoren gewerkt moet worden.

Is dit niet mogelijk dan kan je best voor een hybride warmtepomp kiezen. In dit geval kan je ook je bestaande radiatoren behouden en je sanitair warm water is dan in overvloed aan te maken door de condenserende gasketel die deel van de hybride warmtepomp uitmaakt.

Viessmann Vitocal S

De warmtepompen van Viessmann komen voor in 2 reeksen de 100-S reeks waar de buitenunit 64 dB(A) geluid voorbrengt en de duurdere 200-S die een Advanced Acoustic Design heeft waarde tot max 53-61 dB(A). Deze is via de vitoconnect en vicare app op de smartphone te bedienen.